Wyposażenie włoskiej kuchni – piec do pizzy

Włoska kuchnia cieszy się ogromnym powodzeniem praktycznie na całym świecie. Również polscy smakosze chętnie jadają lasagne, spaghetti czy pizzę. Stąd też duża ilość włoskich knajp, barów, restauracji, pizzerii, a co za tym idzie bogata oferta jeśli chodzi i akcesoria i wyposażenie dla tego rodzaju lokali gastronomicznych. Jak wiadomo najważniejszym sprzętem we włoskiej pizzerii będzie odpowiedni, dobry i wydajny piec do pizzy (link). Dystrybutorzy oraz producenci wyposażenia gastronomicznego oferują dziś szeroki wybór w tym zakresie.piec do pizzy
Wiele osób uważa aromatyczną, włoską pizzę za najlepszy pomysł na pożywny, smaczny posiłek. Lokale serwujące to danie cieszą się więc zrozumiałym powodzeniem wśród konsumentów. Najważniejszym urządzeniem w każdej pizzerii jest oczywiście piec do pizzy. Firmy zajmujące się zaopatrzeniem czy produkcją na potrzeby gastronomii oferują dziś bardzo różnorodne rozwiązania w tym zakresie. Według smakoszy włoskiej kuchni najlepsze wypieki zapewnia tradycyjny piec do pizzy, czyli takie który jest opalany drewnem. Te najbardziej zbliżone i wzorowane na włoskich piecach są wykonane wypalanej cegły szamotowej, dzięki czemu utrzymują bardzo długo temperaturę, są wydajne i ekonomiczne. Tradycyjny piec do pizzy opalany drewnem jest także elementem dekoracyjnym w aranżacji pizzerii i stanowi atrakcyjny widok dla gości. W przypadku wielu lokali inspirowanych włoską kuchnią wybór pada na bardziej ekonomiczne rozwiązanie jakim jest gazowy albo elektryczny piec do pizzy.

Tagi:
Napisano w Wiadomości

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>